ÖTLETEK . . .

 

AMIK  ELEINTE  MEGLEPŐEK

 

MÓDSZEREK . . .

 

AMIK  NEM  SZOKVÁNYOSAK

 

KÍSÉRLETEK ...

 

AMIK  SOKSZOR  ÚJSZERŰEK 

 

MŰTÉTEK . . .

 

AHOL MINDEZEKET

 

MEGVALÓSÍTJUK

 

HIREINK

in HIREINK
14. 12. 21

 

Tudományos csoportunk több éve azon dolgozik, hogy a jelenlegi magyar sebészeti orvosképzésben olyan laparoscopos oktató- és vizsgarendszert dolgozzon ki, melynek segítségével objektíven eldönthető, ki alkalmas laparoscoposan operálni. Amerikai, európai és japán módszerek áttekintésével, illetve saját felméréseink alapján bebizonyosodott, hogy jelenleg a Japánban alkalmazott Endoscopic Surgical Skill Qualification System a leghatékonyabb módszer a sebészek laparoscopos kompetenciájának felmérésére.

Read More
in HIREINK
14. 12. 10

 

2014. EAES Kongresszus, Párizs.

Június 25-28 között néhány magyar sebésznek lehetősége nyílt megtekinteni hol tart a világ a laproscopos sebészetben. Persze nem értek minket meglepetések! Tudtuk, hogy a hasi sebészet minden ágában teret nyert a laparoscopia, és persze tisztában voltunk azzal is, hogy más országokban (és ez most nem csak Nyugat-Európát jelenti!) a sebészek sokkal jobb körülmények között, sokkal jobb eszközökkel dolgozhatnak.

 

Read More
in HIREINK
13. 10. 20

A konferencia után szinte azonnal felmerült kérdést bennem és percekig gondolkoztam a válaszon. Mert a laparoscopia jövője nem ragadható ki a sebészet jövőjéből, azzal szorosan összefügg. Menjünk bele politikai kérdésekbe, vagy ….. Maradjunk a szakmánál!

A kongresszuson 6 előadással képviseltette magát kutatócsoportunk. Ebből két felkért előadás volt.

Read More
in HIREINK
13. 09. 15

A rendezvény fényképei

Mindenre választ kaphatott az a közel száz fő érdeklődő, akik részt vettek szeptember 27-én a Kutatók Éjszakájára meghirdetett programon a Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinikáján. Az érdeklődés oly mértékű volt, hogy egy éjszaka alatt elfogytak a szabad helyek.

Read More
in HIREINK
13. 12. 29

2013 szeptemberétől november végéig lehetőségem nyílt Erasmus pályázattal a szigorló évi belgyógyászat és sebészet szakmai gyakorlataimat Franciaországban, Bordeauxban tölteni.

Read More
in HIREINK
13. 09. 15

Society for Medical Innovation and Technology

Idén huszonötödik alkalommal került megrendezésre a SMIT (Society for Medical Innovation and Technology, Orvosi Innovációs és Technológiai Társaság) konferenciája, ezúttal a németországi Baden-Baden-ben. Az esemény rangját jól jelzi, hogy a nyitóelőadást Richard Satava Professzor tartotta, aki jól ismert név az innovativ megoldásokkal foglalkozó orvosok számára.

Read More
in HIREINK
13. 12. 01

Kedves Fiatal Sebész Kollégánk!

LC video elemzés (.doc), LC kérdőív (.doc)

Kíváncsi vagy, hogy hogyan végzed a laparoscopos cholecytectomiát?

Ha igen, és szeretnéd megmérettetni a tudásod, pontoztasd le a
laparoscopos cholecystectomia műtétedről készült vágatlan videódat!

Read More
in HIREINK
13. 06. 16

A kongresszuson a kutatócsoportunk három poszterrel, illetve egy felkért előadással vett részt.

A posztereken a MENTOR training bokszon medikusokkal, szakorvosokkal végzett vizsgálatokról számoltunk be. A kutatási téma, az eredmények igazi mértéke mindig az a vita, amit a hallgatóságból kivált. Mindhárom prezentáció élénk vitát generált, számos építő megjegyzést kaptunk. A poszter bizottság pedig mindhárom poszterünket első díjjal jutalmazta.

Read More
in HIREINK
13. 04. 06

A gyakorláson készült fényképek

2013. március 21-24. között a marosvásárhelyi TDK Konferenciára egy újabb laparoscopos gyakorlást szerveztünk az ott tanuló harmad-hatodéves orvostanhallgatók számára. Két laparoscopos training boxot volt lehetőség kipróbálni: a COVIDIEN cég gyakorló dobozán single-porton keresztül, míg a MENTOR-on hagyományosan, két porton keresztül gyakorolhattak a résztvevők.

Read More
in HIREINK
13. 10. 21

Egyesületünk fennállása óta az egyik legnagyobb sikert érte el: Tari Krisztina endoszkópos szakasszisztens a Magyar Invasiv Flexibilis Endoszkópos Egyesület alapító tagja az Európai Gasztroenterológiai Társaság (UEG) Endoszkópos Asszisztensi Szekciójának (ESGENA) Berlinben tartott nemzetközi kongresszusán első helyezést ért el a poszter szekcióban!

Read More